CryoPen™ is een geavanceerde cryotherapie-innovatie die een snelle, effectieve, veilige en nieuwe oplossing biedt voor het verwijderen van huidonvolkomenheden. Cryotherapie is een relatief risicoloze procedure. CryoPen™ levert precies een fijne straal N₂O direct op het gebied, en niet op het gezonde omliggende weefsel. CryoPen™ is zowel CE- als FDA-geregistreerd.

 

Hoe werkt de CryoPen?

De CryoPen™ gebruikt N₂O bij een temperatuur van -89°C onder hoge druk, waardoor de behandelaar met millimeterprecisie kan werken. Het gerichte weefsel wordt vernietigd door de intercellulaire vloeistof te bevriezen, waardoor ijsfragmenten en -kristallen ontstaan die het membraan doen barsten, waardoor de cel wordt vernietigd. Dit betekent dat er weinig tot geen schade aan gezond weefsel zal zijn. Het is nauwkeurig en praktisch.

 

Waarom kiezen mensen voor CryoPen-behandelingen?

Cosmetische procedures zoals huidflapjes, millia en kersenangiomen worden niet langer behandeld door veel artsen. Met de CryoPen™ kunt u deze behandelingen nu laten uitvoeren bij Cosmetische kliniek Amsterdam. De procedure is snel en effectief.

 

Hoe voelt de CryoPen-behandeling aan?

Tijdens de behandeling kunt u een prikkelend koud gevoel ervaren. Direct na de behandeling kunt u een gevoel hebben dat lijkt op dat van een brandnetel op de huid. Er kan een restprikkel zijn voor 10-15 minuten na de behandeling. Het gebied kan ook licht jeuken voor ongeveer tien minuten. In de volgende 24 uur kan er een blaar ontstaan. Zoals bij elke blaar kunnen sommige pijnlijk zijn, maar dit is relatief zeldzaam.

 

Wat kan ik verwachten tijdens mijn CryoPen-behandeling?

Er zal voorafgaand aan de behandeling een consult plaatsvinden, waarbij u op de hoogte wordt gebracht van eventuele risico’s en u de kans krijgt om vragen te stellen. De duur van de behandeltijd hangt af van het oppervlak, de dikte van het te behandelen weefsel en uw huidskleur. Dit wordt bepaald bij inspectie van de huidonvolkomenheid en de behandelaar zal een applicatietijd kiezen van 5 tot 30 seconden. Na de behandeling krijgt u een nazorgblad mee (ook beschikbaar om te downloaden vanaf deze website).

 

Zijn er bijwerkingen?

Cryotherapie verloopt meestal soepel, is zeer veilig en eventuele bijwerkingen zijn zeldzaam. Er is nooit een allergie voor N₂O gerapporteerd, dat wordt gebruikt om de laesie te bevriezen. De meest voorkomende bijwerkingen van Cryotherapie zijn zwelling en blaarvorming, pijn, bleke verkleuring van de huid en zelden infectie. Uw therapeut zal alle voorzorgsmaatregelen nemen om eventuele risico’s te minimaliseren.

 

Zwelling

Zwelling kan optreden binnen 24 uur na de behandeling. Dit komt het meest voor wanneer laesies rond de ogen, voorhoofd en slapen zijn behandeld. Ernstige zwelling is zeldzaam. De zwelling zal vanzelf verdwijnen in de komende weken en kan ’s ochtends erger zijn.

 

Blaarvorming

Het doel van Cryotherapie is om een blaar te veroorzaken. Echter, vaak is de blaar zo dun dat deze niet te zien is en kan het minimale zwelling hebben. Soms zal er een bloedblaar ontstaan die er dramatisch uit kan zien, maar onschadelijk is.

 

Pijn

Zoals bij elke blaar, of het nu door het dragen van strakke schoenen, een ovenverbranding of door Cryotherapie is, kan het licht pijnlijk zijn. De pijn zou voor de meeste mensen tijdelijk moeten zijn en binnen een dag of zo moeten verdwijnen.

 

Infectie

Zelden kan de blaar geïnfecteerd raken. Wanneer dit gebeurt, wordt de blaar ongebruikelijk gevoelig, wordt de vloeistof troebel en wordt de roodheid eromheen uitgebreider. Neem contact op met de kliniek of uw huisarts als dit gebeurt, want een antibioticakuur kan nodig zijn. Cryotherapie laat over het algemeen geen littekens achter, maar als de blaar geïnfecteerd raakt, vergroot dit de kans op littekens.

 

Hoofdpijn

Zelden kan, wanneer laesies rond de hoofdhuid en slapen worden bevroren, een hoofdpijn optreden. Dit zou binnen een paar uur moeten verdwijnen en een vrij verkrijgbaar pijnstiller kan worden ingenomen voor pijnverlichting.

 

Koorts

Een koorts die tot 24 uur kan aanhouden is gerapporteerd na Cryotherapie. Het is uiterst zeldzaam en de reden hiervoor is onzeker.

 

Bleke verkleuring

Sommige laesies, vooral die in het gezicht, kunnen een lichte bleke verkleuring achterlaten. Echte littekens, waarbij diepere lagen van de huid betrokken zijn, zijn onwaarschijnlijk.

 

Zenuwbevriezing

In sommige gebieden, waar de zenuwen dicht bij het huidoppervlak liggen, kunnen de zenuwen bevriezen. Dit kan gevoelloosheid veroorzaken. Echter, de zenuwen zullen in de meeste gevallen langzaam regenereren, waardoor het gevoel terugkeert naar het behandelde gebied.

 

Uw therapeut zal de risico’s die gepaard gaan met Cryotherapie met u bespreken voordat u wordt behandeld.

Bron: Yourface.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *