Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken vraag je jezelf misschien maar een ding af: wat te doen tegen pigmentvlekken? Op die vraag bestaat (helaas) geen eenduidig antwoord. Wat je kunt doen tegen pigmentvlekken hangt onder meer af van wat voor pigmentvlekken het zijn. Ook is de oorzaak hierin heel belangrijk. Je kunt immers niks oplossen wanneer de oorzaak nog aanwezig is. Wanneer je dus last hebt van pigmentvlekken, is het in de eerste instantie belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak.

De oorzaken van pigmentvlekken

De meest bekende oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken, is wanneer je jouw huid te veel en te lang hebt blootgesteld aan zonlicht. Wanneer je jouw huid te veel hebt blootgesteld aan zonlicht kun je last krijgen van pigmentvlekken. Om van deze pigmentvlekken af te komen is het in de eerste instantie dus belangrijk om de zonuren te verminderen. De andere oorzaken van het ontstaan van pigmentvlekken zijn: hormoon gerelateerde schommelingen en luchtvervuiling.

Hormoon gerelateerde schommelingen en pigmentvlekken

Wanneer je last hebt van hormoon gerelateerde schommelingen en dan met name wanneer je hormonen meer aanwezig zijn of waren als dat ze daarvoor waren, kun je last krijgen van pigmentvlekken. Wanneer jouw pigmentvlekken een hormoon gerelateerde oorzaak hebben die je niet kunt wegnemen, bijvoorbeeld zwangerschap dan valt er in feite niet zo heel veel te doen aan jouw pigmentvlekken. De vlekken zullen minder aanwezig zijn, of verdwijnen na het einde van je zwangerschap. Wanneer je je dus afvraagt: wat te doen tegen pigmentvlekken kun je in dit geval de vraag beantwoorden met: weinig.

Luchtvervuiling, agressieve medische behandelingen en pigmentvlekken

Wanneer je jouw huid vaak of langdurig blootstelt aan luchtvervuiling dan kun je last krijgen van pigmentvlekken. De luchtvervuiling zorgt er dan voor dat er cellen worden vernietigd die nog wel nodig waren om jouw huid mooi in vorm te houden. Ditzelfde kan ook gebeuren wanneer je medische behandelingen ondergaat die invloed kunnen hebben op jouw huid. De behandeling waar je dan aan moet denken is bijvoorbeeld een laserbehandeling. 

Wat kun je zelf doen tegen je pigmentvlekken?

Wanneer je de oorzaak hebt gevonden van jouw pigmentvlekken en je hebt die weggenomen is het mogelijk om pigment remmende crèmes te gebruiken. Als je dan jezelf de vraag stelt: wat te doen tegen pigmentvlekken, kan dit zeker een goede oplossing zijn. Pigmentvlekken worden door het gebruik van deze crème minder zichtbaar en zullen op termijn (bijna) verdwijnen.

Tip: Biodermal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *